La cooperativa

El projecte neix el febrer de 2021, impulsat per dos joves residents a la Seu d’Urgell: en Miquel i en Pol.

Des del primer moment apostem per la forma cooperativista per donar forma al projecte. La pressa de decisions democràtica i horitzontal, arrelada al territori i amb la màxima de cooperar i no competir amb la resta d’agents socials, polítics i culturals del Pirineu.

És a partir d’aquí que s’inicia el procés de formació, de constitució així com donar a conèixer la proposta a diferents agents del territori. Arribem, doncs, a l’estiu de 2021, a constituir-nos com a cooperativa de treball amb dues sòcies treballadores i vora trenta sòcies col·laboradores, amb poder de decisió i vot a les diverses assemblees que es van convocant durant l’any.

A banda, dintre del nostre compromís amb el cooperativisme, El Refugi, llibreria crítica se suma a la Federació de Cooperatives de Catalunya, a Coop 57 i la xarxa KULT. També, i no menys important, accedeix com a entitat promotora a l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb l’objectiu de dur endavant accions per la difusió i promoció del cooperativisme.

Línies d’acció en les que se sosté la cooperativa

Pensament crític

Amb un fons d’assaig, feminisme, història, territori, narrativa o poesia ben acurat.

Espai de difusió

A altres entitats, associacions i/o empreses properes a l’economia social i solidària del territori que no disposen d’un de propi perquè puguin  posar a la venda els seus productes: roba, art o música són un exemple.

Dinamització

De l’espai i el carrer dels Canonges: creació i consolidació d’una programació mensual fixa amb presentació de llibres, concerts en petit format, recitals de poesia o exposicions.

Cooperació

Treball actiu amb diferents entitats polítiques, culturals i socials del Pirineu

Ubicació

Al bell mig de la Seu d’Urgell, a l’emblemàtic carrer Canonges, el més antic de la ciutat.
En concret a l’històric Urgèlia, una antiga botiga de queviures. Un lloc ideal on podrem, a banda d’oferir els nostres productes (llibres, música, art, tèxtil…), desenvolupar una activitat constant (presentacions de llibres, signatures de discos, tasts, exposicions, etc.)

Necessites ajuda?