- El vehicle cultural ja ha visitat Sort i Ripoll i també visitarà Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga entre d’altres municipis del Pirineu
- Un dels objectius és enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució
La Barraca és una caravana llibretera que ja hem començat a fer rodar recorrent els pobles del Pirineu aquest 2023. El primer municipi ha estat La Seu d’Urgell, amb una mostra davant del local de la llibreri El Refugi, i el següent, Sort, en una activitat col·laborativa amb les marques de roba pallareses Cusart i Nòmada. En les pròximes setmanes anirem a Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga, entre d’altres municipis del Pirineu.
Inspirada en la iniciativa que va engegar Federico García Lorca als anys trenta per portar actuacions teatrals a pobles rurals, amb La Barraca volem enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució, com ara tèxtil de marques pirinenques, música, obres d’art i artesania. La cooperació amb més projectes pirinencs i llibreries de la zona és un dels nostres pilars.
Amb La Barraca, oferim una llibreria ambulant a fires, mercats i festivals amb llibres de pensament crític i altres productes, però també proposem visites a centres educatius i tot un seguit d’activitats al voltant del vehicle, des de recitals i exposicions a concerts en petit format i presentacions de llibres. És per això que també comptem amb un petit envelat de 2×2 metres, per poder-hi col·locar els llibres i facilitar-hi les presentacions culturals.
La memòria històrica antifeixista és present en la iniciativa, així com el sentiment pirinenc, el món rural, el suport mutu i la transformació social. Es tracta d’un projecte pilot dins dels ajuts Singulars i compta amb la cooperativa Drop Campers en la creació de la caravana i amb la cooperativa Dies d’agost en l’apartat comunicatiu.