La Barraca comença a rodar!

  • El vehicle cultural ja ha visitat Sort i Ripoll i també visitarà Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga entre d’altres municipis del Pirineu
  • Un dels objectius és enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució

La Barraca és una caravana llibretera que ja hem començat a fer rodar recorrent els pobles del Pirineu aquest 2023. El primer municipi ha estat La Seu d’Urgell, amb una mostra davant del local de la llibreri El Refugi, i el següent, Sort, en una activitat col·laborativa amb les marques de roba pallareses Cusart i Nòmada. En les pròximes setmanes anirem a Organyà, La Pobla de Segur, La Vall de la Vansa, Peramola i Berga, entre d’altres municipis del Pirineu.

Inspirada en la iniciativa que va engegar Federico García Lorca als anys trenta per portar actuacions teatrals a pobles rurals, amb La Barraca volem enfortir la xarxa cultural dels territoris de muntanya i promoure altres productes culturals i artístics que tinguin dificultats de distribució, com ara tèxtil de marques pirinenques, música, obres d’art i artesania. La cooperació amb més projectes pirinencs i llibreries de la zona és un dels nostres pilars.

Amb La Barraca, oferim una llibreria ambulant a fires, mercats i festivals amb llibres de pensament crític i altres productes, però també proposem visites a centres educatius i tot un seguit d’activitats al voltant del vehicle, des de recitals i exposicions a concerts en petit format i presentacions de llibres. És per això que també comptem amb un petit envelat de 2×2 metres, per poder-hi col·locar els llibres i facilitar-hi les presentacions culturals.

La memòria històrica antifeixista és present en la iniciativa, així com el sentiment pirinenc, el món rural, el suport mutu i la transformació social. Es tracta d’un projecte pilot dins dels ajuts Singulars i compta amb la cooperativa Drop Campers en la creació de la caravana i amb la cooperativa Dies d’agost en l’apartat comunicatiu.

BLOG

Related Articles

COMMENT

Post a Comments

A lectus ac pulvinar tincidunt accumsan. Ullamcorper dolor at lectus ac, sed facilisis hac. Molestie aliquam ut blandit nibh vulputate lectus in sit. Egestas in dolor dui purus tincidunt eget cras nisl est aliquam ut blandit nibh vulputate lectus ullamcorper.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Necessites ajuda?